ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Temel: ‘Sonuçtan mutluyuz’
Temel: ‘Sonuçtan mutluyuz’
Kutlu’dan sert tepki
Kutlu’dan sert tepki
Erzurumspor zirveden koptu: 2 - 4
Erzurumspor zirveden koptu: 2 - 4
Annelerin evlat hasreti devam ediyor
Annelerin evlat hasreti devam ediyor
Diyarbakır'da evlat nöbeti Ramazan'da da sürüyor
Diyarbakır'da evlat nöbeti Ramazan'da da sürüyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
6 Mart 2025 Perşembe - 17:10

 AFAD'dan Palandöken'de kış tatbikatı

Erzurum Palandöken Dağı Konaklı Bölgesi'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) üye ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) katılımıyla düzenlenen Kış Saha Tatbikatı gerçeği aratmadı.

 AFAD dan Palandöken de kış tatbikatı

Erzurum Palandöken Dağı Konaklı Bölgesi'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) üye ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) katılımıyla düzenlenen Kış Saha Tatbikatı gerçeği aratmadı.
Yapılan tatbikat ile aşırı kar yağışları sonucunda karşılaşılabilecek mahsur kalma, yolların kapanması, enerji kesintisi, buzlanma ve benzeri durumlara karşı hazırlıkların kontrol edilmesi hedeflendi. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında gerçekleştirilen Kış Saha Tatbikatı'nda; çığ/kar altında kalan kişilerin arama köpeği, tespit cihazları ve sonda kullanarak aranması, medikal kurtarma ve tıbbi yardım uygulamaları, iletişim hatlarının onarımı ve teknik alt yapının iyileştirilmesi, teleferikten kurtarma, hava araçları ile keşif ve kurtarma, tahliye ve yolların açılması senaryoları canlandırıldı.

"EİT üye ülkeleri arasında tecrübe ve deneyim paylaşımı"
Tatbikatta toplam 811 personel, 161 araç, 4 helikopter, 1 İHA ve 8 dron, 2 K9 timi görev aldı. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) delegasyonu ile üye ülkelerinden İran, Pakistan, Afganistan ve Kırgızistan temsilcileri tatbikata katıldı. Gözlemci olarak tatbikata katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ayrıca saha operasyonlarında da görev aldı. Tatbikatı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AFAD Başkan Ali Hamza Pehlivan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri izledi. Söz konusu tatbikatla, yaşanabilecek her tür ve ölçekte afet ve acil durumlara etkin müdahale için EİT üye ülkeleri arasında tecrübe ve deneyim paylaşımı yapıldı.

"Geniş katılımlı bir tatbikat oldu"
AFAD Başkan Ali Hamza Pehlivan, tatbikata katılan bütün ekiplere teşekkür ederken, başarılı bir tatbikat olduğunu dile getirerek, "Dünya ve ülkemiz çeşitli afetlere maruz kalıyor. Coğrafi şartlardaki değişkenlikler, meteorolojik şartlardaki değişkenlikler çeşitli afet türlerinin ortaya çıkmasını neden oluyor. Ülkemizde afetlerin yoğun yaşandığı ülkelerden birisi. Ve bölgeden bölgeye, illerden illere çeşitli değişik afet türlerini yaşıyoruz. Ve bu afet türlerine yönelik de hazırlıklar yapmamız gerekiyor. Bu hazırlıkları ülkemiz genelinde malumunuz İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığımız koordine ediyor, organize ediyor. TAMP planlarımız var. Türkiye Afet Müdahale planlarımız var. Yaşanan afetlerden elde edilen tecrübeler ve yapılan öngörüler, planlamalar çerçevesinde TAMP planları hem ülke düzeyinde hem de il düzeyinde gerçekleştiriliyor. TAMP planları içerisinde 25 afet çalışma grubu var. Ülke düzeyinde, ulusal düzeyde, iller düzeyinde de 23 afet çalışma grubu. Ayrıca ana destek ortaklarımız ve destek gruplarımız ve ana çalışma gruplarımız ve destek gruplarımız, çalışma gruplarımız var. Bu gruplar içerisinde başta bakanlıklarımız olmak üzere ilgili devletimizin kurum kuruluş ve AFAD Başkanlığı olarak bir görevimiz afetlere hazırlıklı olunmasını sağlamak. Risk azaltma planları çerçevesinde bu çalışmaları yapıyoruz. Ve zaman zaman da bugün olduğu gibi bütün bu planların tatbik edilmesini ve tatbik edilmek suretiyle de o plan dahilinde görevli sorumlu kurum kuruluş personel ve ekiplerin reflekslerinin ölçülmesini arzu ediyoruz. Bugün tam da yaptığımız bu ve çok geniş katılımlı bir tatbikat gerçekleştirdik" dedi.

"Afetler hem dünyanın hem ülkemizin gerçeği"
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden ve gözlemci olarak bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de tatbikat etkin bir katılım gerçekleştirildiğini ifade eden Pehlivan, sözlerine şöyle devam etti. "Hem ekipleri itibariyle hem de diğer ekipler itibariyle gerekli katılımı sağladılar. En nihayetinde Erzurum ilimizde bu tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Şunu ifade ediyoruz; en büyük duamız, dileğimiz, temennimiz afetlerin yaşanmaması. Ama şunu da biliyoruz ki dünyanın gerçeği ülkemizin de gerçeği afetler yaşanıyor. Biz afetlere hazırlıklı olmak durumundayız. Hazırlıklı olmak zorundayız. Öncelikle sorumlu birimler ve kurumlar olarak toplumumuzun bütün kesimi sivil toplum teşkilatlarıyla, işbirliği ve koordinasyon içerisinde gerek afet öncesi süreçlerin en iyi şekilde yürütülmesi, risk azaltma çalışmalarının yapılması, hazırlık çalışmalarının yapılması, gerekse az önce ifade ettiğim afet müdahale planları çerçevesinde bir afet olduğunda bütün ilgili birimlerin, kurumların ekiplerin en etkin şekilde müdahale refleksinin geliştirilmesi ve vakti zamanı geldiğinde bu müdahaleleri yapması hem de afet sonrası iyileştirme çalışmaları dediğimiz çalışmaların yürütülmesidir"

 
Temel: ‘Sonuçtan mutluyuz’
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KK Engelli Meclisinden Ramazan yaklaşımı
Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi, Ramazan ayı boyunca ...
Cemre toprağa düştü
İlki 20 Şubat'ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat'ta suya düşen baharın müjdecisi ...
Kadın Meclisi’nden Çiftçi’ye ziyaret
Erzurum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yadigar Nesrin Şerbetçioğlu ...
 
Göktaş’tan atama müjdesi
Göktaş, bugüne kadar 50 bin 630 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda ...
Erzurum ASHM’den Aile Yılı etkinliği
Erzurum'da "Aile Yılı" kapsamında 50 yılı aşan örnek evlilikler onurlandırıldı.
ETB’de akreditasyon gündemi
TOBB öncülüğünde, Türk Loydu Denetçisi Olcay Koca denetiminde, akreditasyon ...
 
Büyükşehir’den dar gelirlilere Ramazan desteği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 10 bin kişiye Ramazan yardımında ...
Rayiç bedeline son
Gedikli, Türkiye'de kentsel alanlarda 3 boyutlu kadastroya altlık oluşturmak ...
81 ilin Aile Yılı etkinlik takvimi açıklandı
Göktaş, "2025 Aile Yılı kapsamında, aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hayatın Sırları Üzerine Bir Kalem Darbesi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kusur aramadan kusursuzluğa giden yolu bulmak
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva